Изборник Затворити
FAKTORY je brend posvećen svima koji žele da se istaknu u masi trenutnih pratilaca trendova, koji i dalje naglašavaju minimalizam i neutralni blok boja. Brend prati najsmelije svetske modne trendove i prevodi ih u komade koji su nosivi i izuzetno udobni. Unutar tih granica, postižu cilj da budu jedinstveni i kompleksni, čak iako oblik odeće predstavlja osnovu svačije potrebe. Mešavina i dobar spoj autenticnih printova, jarkih boja, reči ispisanih na tkanini su ključ naše jedinstvene prezentacije.
FAKTORY osnivač, Anđela Pavlović, koja je maturirala sa jednog od vodećih modnih univerziteta Istituto Marangoni u Parizu, odsek modni biznis, odlučila je da pokrene ovakav brend na srpskom tržistu po završetku studija. Dok je prvu godinu faktulteta pohađala u Milanu, Italiji, i nakon toga se preselila za Pariz, Francusku da zavrsi svoje studije, radila je za bezbroj modnih kuća što u visokoj modi, sto u pret-a-porter kucama. Zahvaljujuci nesebicnim razgovorima i pozitivnim povratnim informacijama sa Istituto Marangoni profesorima i kolegama sa posla, ideja o FAKTORY brendu se rodila na ulicama Pariza. Anđela je takođe dobila tu čast da održi govor u ime cele generacije 2017. na svečanoj ceremoniji dodele diploma u Parizu.
Po povratku u Srbiju, kontaktirala je Boška Jakovljevića, jednog od najuticajnijih srpskih dizajnera i porodičnog prijatelja, koji je takođe imao saradnju sa PWL-om, modnom kućom koju je osnovao Anđelin otac 1993. godine. Boško je savršeno razumeo ideju novog brenda. Od novembra 2017., FAKTORY pod upravom Boška i Anđele uspeva da uspešno prezentuje svoje ideje na teritoriji bivše Jugoslavije. Takođe, brend se bavi uslužnim šivenjem za Evropske brendove, i garantuje kvalitet, brzu izradu i još bržu isporuku na teritoriji cele Evrope. FAKTORY nudi usluge modelara, celokupne produkcije, veza i stampe, i pakovanja. Takođe, FAKTORY se bavi dizajnom uniformi i oprema za sportske ekipe, oftalmološke kuće, turističke agencije, hotele, restorane, itd